Tamagoyaki, czyli omlet japoński (porcja dla ok. 4 osób).
Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki bulionu z ryby
- 2 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Przygotowanie:
- Zacznij od dokładnego wymieszania jajek w naczynku.
- Następnie rozpuść w innym naczynku w bulionie cukier, sól i sos sojowy, kolejno dodaj to do jajek i ponownie wymieszaj.
- Natłuść patelnię olejem słonecznikowym i rozgrzej (patelnia kwadratowa lub po prostu płaska)
- Wlej na patelnię składniki, by powstała cienka warstwa, smaż aż do ścięcia (ale spód nie powinien rumienić się).
- Zwijamy warstwę w rulonik i powtarzamy to do samego końca.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz