piątek, 15 listopada 2013

Tamagoyaki


Tamagoyaki, czyli omlet japoński (porcja dla ok. 4 osób).




Składniki:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki bulionu z ryby
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Przygotowanie:
  1. Zacznij od dokładnego wymieszania jajek w naczynku.
  2. Następnie rozpuść w innym naczynku w bulionie cukier, sól i sos sojowy, kolejno dodaj to do jajek i ponownie wymieszaj.
  3. Natłuść patelnię olejem słonecznikowym i rozgrzej (patelnia kwadratowa lub po prostu płaska)
  4. Wlej na patelnię składniki, by powstała cienka warstwa, smaż aż do ścięcia (ale spód nie powinien rumienić się). 
  5. Zwijamy warstwę w rulonik i powtarzamy to do samego końca.



Gotowe!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz